Napredni sistemi in tehnologije, ki vam poenostavijo vožnjo in olajšajo življenje

Od sistemov, ki vam pomagajo lažje parkirati in peljati vzvratno, do funkcij, s katerimi ostanete informirani in vam pomagajo, da pridete na cilj, ter ogrevajo avtomobil ...


V Rangerju ima vsaka izjemna tehnologija svoj namen v realnih okoliščinah.

 • Priročnost

  fordFord SYNC 2 z glasovnim upravljanjem

  S sistemom Ford SYNC 3 lahko z glasovnimi ukazi ali preko 8-palčnega barvnega zaslona na dotik preprosto upravljate ključne funkcije, kot so glasba, telefonski klici, navigacijski sistem in klimatska naprava. Uživajte v zvočnem razvedrilu preko radia, CD-predvajalnika, USB-vhoda ali pretakanja zvoka preko sistema Bluetooth.

  fordPreprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

  Stebrički, ograje, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo, in prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na 8-palčnem zaslonu, ki je vgrajen v armaturno ploščo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore. *Na vozilih, ki so opremljena tudi s sistemom Ford SYNC 3.

  ford

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri piska vse intenzivneje.

  Bistvene informacije o potovanju

  Vaš vgrajeni potovalni računalnik vam postreže s pomembnimi informacijami o prevoženih kilometrih, porabi goriva, hitrosti in zunanji temperaturi. Prikazuje tudi podatek o "razdalji do praznega rezervoarja": izračunani oceni, koliko kilometrov še lahko prevozite s preostalim gorivom. To je zlasti uporabno na daljših potovanjih ali ko veste, da boste vozili na odročnih območjih.

  ford

  Satelitska navigacija vam pomaga priti do cilja

  V celoti integriran sistem satelitske navigacije z 8-palčnim barvnim zaslonom na dotik ponuja vnos destinacije v enem koraku in iskanje pomembnih točk preko glasovnega upravljanja.

  Ohranjajte fordidealno temperaturo

  Z dvopodročno klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature lahko temperaturo nastavljate posebej tako za voznikovo kot za sovoznikovo stran kabine.

  Ford fordEasy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vašega Rangerja praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  fordBrisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Nastavite eno izmed šestih stopenj občutljivosti za brisalce s tipali za dež in ti se bodo samodejno vklopili ob padavinah. Prav tako bodo prilagodili svojo hitrost glede na količino dežja.

  ford

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Ranger ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot tudi varnejša.*


  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

  fordZunanja ogledala, ki se sama poklopijo in se tako zaščitijo

  Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali parkirate v ozki ulici. Električno zložljiva ogledala vam pomagajo, da se temu izognete, saj se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter.

  fordObilica priročnega prostora za odlaganje

  Vsak slog kabine ima obilo domiselnih shranjevalnih prostorov. Double Cab ima na primer dva velika prostora za odlaganje, ki se nahajata pod zadnjimi sedeži. Na voljo so tri sredinske konzole (kratka, dolga in dolga s predalom, ki ga hladi klimatska naprava) glede na vrsto kabine. V njih so nameščene posode za shranjevanje, primerne za hrano, ne manjkajo pa niti držala za kozarce in steklenice oz. plastenke, pladnji za manjše predmete in prostor za vaš mobilnik. Predal za rokavice nudi osupljivih 11,9 litra prostora, vanj pa lahko spravite prenosnik s 15-palčnim zaslonom, zložljiv dežnik in še kaj.
 • Uporabnost

  Da bi zagotovili, da imate vozilo, na katerega se lahko zanesete, je bil Ranger preizkušen v nekaterih izmed najneprijaznejših okolij v skrajnih temperaturnih pogojih in na najzahtevnejšem terenu na svetu.


  Ta poltovornjak, ki je zasnovan in izdelan z namenom, da bo kos vsaki nalogi in izzivu, ki mu ga postavite, je prava stvar.

  fordNavdušujoča vlečna zmogljivost

  Z največjo bruto nosilnostjo* do 1403 kg in vlečno zmogljivostjo* 3500 kg se lahko lotite najtežjih nalog in izzivov ter prevažate in vlečete tudi največji in najbolj okoren tovor. ** Največja bruto nosilnost je odvisna od izbranega modela in razpoložljivosti na tržišču. ** Pogon 4 x 4 s 160 KM/200 KM z vlečnim osjo in prikolico z zavoro

  fordZabrede kar naravnost

  Ranger gre tja, kamor si slabša vozila ne upajo. Z globino bredenja 800 mm* se bo dokazal tako na suhem kot skozi vodo.

  * Vožnja pri konstantni hitrosti do 7 km/h.

  fordDodatna zaščita

  Terenski paket vključuje motor, razdelilni menjalnik in zaščito posode za gorivo, da zmanjša tveganje za poškodbe pri vožnji po neravnem. Paket vključuje tudi elektronsko zaporo zadnjega diferenciala, ki zagotavlja boljši oprijem. (Dodatna oprema za doplačilo.)

  fordVsestranski tovorni zaboj s ključavnico za miren spanec

  V tovornem zaboju Rangerja lahko prevažate standardne evropalete, orodje ali vse potrebščine za kampiranje ob koncu tedna. Nudi številne načine, kako zavarovati vaš tovor, vsi med njimi pa so v skladu s standardom DIN: čvrsti privezni kavlji, vgrajeni naslon za tovor in na nekaterih modelih zunanja vrvna ograja. Za dodatno varnost in miren spanec je prtljažna vrata mogoče zakleniti in odkleniti tudi ročno.

  Čvrsti privezi za varnejši tovor

  Da bo prevoz vašega tovora varnejši, lahko te priveze namestite znotraj ali zunaj, njihovo število pa je glede na vrsto kabine različno. Vsi so v skladu s standardom DIN.

  Roleta, ki jo je mogoče zakleniti in ki varuje tovor

  Ta element, ki je kot dodatna oprema na voljo na modelih Wildtrak, zagotavlja dodatno zaščito tovora v tovornem zaboju. Zakleniti jo je mogoče na tri različne načine, je vodoodporna in dovolj čvrsta, da lahko nanjo naložite dodatne pol tone tovora.

  fordSistem za nadzor tovora za tovore vseh velikosti

  Sistem (serijska oprema na modelih Limited in Wildtrak) je opremljen z dvema nosilcema (po en vzdolž vsake strani tovornega zaboja) in z dvema nastavljivima zagozdama na vsaki strani. Te lahko premikate glede na velikost tovora.

  fordZavarovan naslon za tovor

  Da bo vse zares na svojem mestu, so visoke stene tovornega zaboja opremljene tudi s priveznimi kavlji in vgrajenim naslonom za tovor z vrtljivima vodiloma za prevoz dolgih predmetov (XL in XLT).

  Integriran tovorni zaboj poudarja dizajn

  Vsaka vrsta kabine ima svoj edinstven tovorni zaboj, ki je pri vrhu rahlo zaobljen, da se bolje sklada s samo kabino. Rangerjev dizajn je tako še drznejši in še bolj aerodinamičen.

  Elektrika, kjer jo potrebujete

  Pametne dodatne podrobnosti ponujajo tudi uporabno podporo za vaš posel, kot je izbirna 240-voltna vtičnica v kabini, ki je nepogrešljiva, ko morate na poti napolniti telefon, tablico ali orodje za polnjenje.

Bookmark & Share