Brezkompromisna varnost in zaščita

Ojačana varnostna celica Rangerja ponuja zaščito s serijskimi zračnimi blazinami za voznika in sopotnika, stranskimi zračnimi blazinami in zračnimi zavesami in zračno blazino za voznikova kolena.


Dovršen sistem za elektronski nadzor stabilnosti vam pomaga ohranjati nadzor. Vrhunska alarmna naprava varuje vaše vozilo pred krajo.fordFord SYNC2 s funkcijo klica v sili

Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je pomoč v sili Emergency Assistance*. Ta funkcija, ki vam morda lahko reši življenje, je oblikovana, da vam v vašem jeziku pomaga pri klicu v sili, in lahko službam za ukrepanje ob nesrečah ponudi storitve o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

* Fordova Pomoč v sili deluje v ve kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

fordUravnavanje vožnje s prikolico

Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na kolesih

fordDodaten nadzor pri spustu

Sistem za pomoč pri spuščanju po klancu (HDC) je zasnovan zato, da uravnava vašo hitrost pri spuščanju na brezpotjih, pri čemer se vam ni treba niti dotakniti stopalk za zavoro ali plin, deluje pa tako pri vožnji naprej kot v vzvratni prestavi.

fordESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) nenehno spremlja napredek vašega vozila, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad vozilom, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

fordStalna zaščita pred prevračanjem

Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja vozilo in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži elektronski nadzor stabilnosti, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.

fordDodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec (TSA) za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin.

fordOptimalen oprijem s kar najmanj napora

Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

fordNadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru

Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava elektronski nadzor stabilnosti glede na skupno težo, ki jo prevaža vaš novi Ranger. To vozilu daje nadzor in stabilnost, naj je prazno ali do konca natovorjeno.

Več moči pri zaviranju v sili

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili na stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča. Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) sproži tudi utripanje zavornih luči in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.

fordUsklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

Poleg togega ogrodja varnostne celice in celotnega paketa serijskih zračnih blazin inteligentni zaščitni sistem (IPS) Rangerja vključuje tudi zategovalnike varnostnih pasov ter pogrezljiv volanski drog in stopalke, ki zmanjšajo možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah

Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.

fordVarovanje in zaščita vašega avtomobila pred tatovi

Dovršena alarmna naprava in blokada Thatcham (1. kategorije) je zasnovana, da odvrne tatove in pomaga preprečiti, da vam ukradejo avtomobil, če vanj vlomijo.


Bookmark & Share