Enako močan, a še intligentnejši

Ford Ranger je že dolgo eden izmed najbolj delavnih poltovornjakov v poslu.


Zdaj je na voljo s še daljšim seznamom domiselnih naprednih tehnologij, ki bodo vašo vožnjo naredile udobnejšo, varnejšo in hkrati varčnejšo.

Sistem za opozarjanje na utrujenost voznika

Sistem za opozarjanje voznika nenehno spremlja vašo vožnjo in je zasnovan za to, da zazna vsakršne spremembe, ki jih povzroči utrujenost. Če sistem zazna, da postajate manj pozorni, se bo na zaslonu prikazala opozorilna ikona, ki vam bo svetovala, da si privoščite počitek.

fordTehnologija, ki jo lahko upravljate z glasom

Ford SYNC 3 vam omogoča, da preko preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov ali preko 8-palčnega barvnega zaslona na dotik upravljate predvajanje glasbe ter uporabljate telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo.


Prikličete lahko celo seznam lokalnih restavracij le z ukazom „Lačen sem" ali pa dostopate do Michelinovega vodiča, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo.

Brezžična povezava (Wi-Fi) je na voljo prek dostopnih točk, prek USB-modema. Fordova Pomoč v sili vam lahko samodejno pomaga poklicati službe za ukrepanje ob nesrečah v primeru prometne nesreče.

fordTepomat, ki se samodejno prilagodi

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal.


Če vgrajeni radarski senzor pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo.

Sistem za opozarjanje naletaford

Sistem vas lahko opozori, če zazna potencialno trčenje z avtomobilom pred vami, in vam lahko pomaga, da se izognete nesreči.* Radar na sprednji strani Rangerja zazna počasnejša vozila, ki potujejo v isto smer, ter sproži vizualno in slušno opozorilo, če se naglo približujejo. Če se ne odzovete in se še naprej približujete drugemu vozilu, bo Ranger prednapolnil zavore in povečal občutljivost pomoči pri zaviranju, tako da tudi če zavore pritisnete narahlo, bodo samodejno uporabile večjo silo, da se hitro ustavite.

* Ta sistem je zasnovan kot dodatna pomoč pri vožnji. Ni namenjen temu, da nadomesti voznikovo pozornost in presojo ali potrebo po pritisku na zavore. Ta sistem NE aktivira zavor samodejno. Če ne pritisnete na stopalko za zavoro, da bi aktivirali zavore, lahko pride do trčenja.

fordzbirni 4x4 pogon za vse terene

Izberite 4 x 2 za običajno vožnjo, visoko razmerje 4 x 4 za slabo urejena cestišča in blatne poti ter nizko razmerje 4 x 4 za izjemno zahteven teren.
Z uporabo elektronskega prestavljanja med vožnjo lahko med načinoma 4 x 2 in visokim razmerjem 4 x 4 preklapljate, ne da bi se vam bilo treba ustaviti.

fordNapredni sistem, ki vam pomaga ostati na svojem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

fordZazna prometne znake, ki bi jih vi lahko spregledali

Naj so znaki ob cesti ali nad njo, trajni ali začasni, jih sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna. Ikona za znak za omejitev hitrosti ali prepovedano prehitevanje se pojavi na plošči z merilniki in se spremeni, ko vstopite v območje z novo omejitvijo. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov je na voljo kot dodatna oprema skupaj s sistemom za ohranjanje voznega pasu.

Samodejni vklop dolgih lučiford

Pomagajo vam videti, ne da bi zaslepili druge.

Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred vami in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost. Samodejni vklop dolgih luči je na voljo kot dodatna oprema skupaj z sistemom za ohranjanje voznega pasu.


Bookmark & Share