Zmogljivost in varčnost

Nabor izboljšanih motorjev, zasnovanih in izdelanih, da delujejo z izbirnim sistemom pogona na štiri kolesa, zagotavlja zmogljivost in varčnost, moč in prefinjenost.

Močnejši, varčnejši dizelski motorji


2,2-litrski dizelski motor TDCi Duratorq je svojo zmogljivost, moč in zanesljivost dokazal na terenu, zdaj pa je izboljšan in ponuja dodatno moč in hkrati večjo varčnost.

Izberite 130 KM s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 160 KM s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Potrebujete še več moči? Potem izberite 3,2-litrski dizelski motor TDCi Duratorq z 200 KM in 470 Nm navora vam na razpolago.

Navdušujoče nizka poraba goriva in nizki izpusti dosegajo stopnje od 6,5 l/100 km in 171 g/km CO2 izpustov (160 KM s pogonom 4 x 4 in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter končnim prestavnim razmerjem 3,15).
fordRočni ali samodejni menjalnik

Na voljo sta dva različna menjalnika. 6-stopenjski ročni menjalnik, ki zagotavlja natančno menjavanje prestav, in 6-stopenjski samodejni s pazljivo nastavljenimi točkami prestavljanja.


Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop


Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor, ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav. Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop lahko v mestih vašo porabo zmanjša do 10 % (mestna vožnja).


Še več izbire

Potrebe posameznikov se razlikujejo. Zato je zdaj prvič na Rangerju možna izbira osnih razmerij za 2,2-litrski motor Duratorq TDCi s 160 KM in ročnim menjalnikom. To vam omogoča, da izbirate med varčno porabo goriva (standardno razmerje) in vlečno zmogljivostjo (izbirno razmerje)*.

* Odvisno od tržišča, na katerem je vozilo na voljo.

Bookmark & Share