Domiseln dizajn in uporabna tehnologija

Vsaka lastnost in tehnologija v Tourneu Connect ima svoj razlog in vse so zasnovane, da vam olajšajo življenje. S Fordovim sistemom za glasovno upravljanje SYNC lahko s preprostimi glasovnimi ukazi sprejemate oziroma opravljate klice in upravljate predvajanje glasbe. Sistem vam bo lahko celo prebral vaša besedilna sporočila.*

Pri varnosti vam tipala in zasloni pomagajo pri parkiranju in izogibanju oviram, medtem ko se druge tehnologije odzovejo samodejno, tako da vam ni treba skrbeti za vklop žarometov ali brisalcev. Več o tem v spodnjih razdelkih.

*Mobilni telefoni, ki jih podpira SYNC. Funkcija besedilnega sporočila ni na voljo za telefone iPhone.

 • Vozna tehnologija

  V vsakem Fordu lahko najdete izjemne tehnologije in mnoge med njimi boste našli tudi v Tourneu Connectu. Vgrajeno standardno ali kot dodatna oprema ima vsaka tehnologija koristno nalogo, ne glede na to, ali gre za vašo zabavo, povezovanje, zaščito ali samo želite poskrbeti, da bo vsako potovanje lahkotnejše in prijetnejše.

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in
  sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je "domov" v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo: "Pokliči domov" in bo sistem samodejno poklical številko.
  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze. Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.

  * Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

  Lažja vzvratna vožnja

  Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore.

  Luči, ki se sukajo z vami, za boljšo nočno vidljivost

  Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, luč znotraj meglenke (na strani, v katero zavijate) samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost med zavijanjem.

  Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja

  Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati. Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo.

  Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti.

  Tako kot praktične prednosti vam lahko obe tehnologiji olajšajo dolge poti.

 • Udobje in praktičnost

  Vsak vidik, lastnost in tehnologija v Tourneu Connect je namenjena izpolnjevanju vaših potreb, olajšanju potovanja, sproščenosti in udobju.

  Več kot 16 sedežnih kombinacij za popolno prilagodljivost

  Domiselna razporeditev sedežev, vključno s Fordovim sistemom plosko zložljivih sedežev, vam omogoča preprosto urejanje notranjosti za prevoz potnikov, prtljage, velikih ali dolgih predmetov ali kombinacijo vseh.

  V 5-sedežnem Tourneu Connect je druga vrsta deljiva v razmerju 60/40. S plosko zloženimi naslonjali sedeža lahko celotne sedeže pomaknete naprej, da omogočite največji izkoristek tovornega prostora. In če potrebujete še več prostora za težke, velike predmete, lahko sedeže hitro in preprosto v celoti odstranite.

  V Grand Tourneu Connect dobite Fordov sistem plosko zložljivih sedežev za še več prilagodljivosti. S tem domiselnim sistemom lahko deljene sedeže v drugi vrsti zložite in pomaknete naprej v prostor za noge, tako da pridobite popolnoma ploski tovorni prostor.

  V 7-sedežnem Grand Tourneu Connect lahko sedeže tretje vrste z razmerjem 50/50 prav tako spustite.

  Popoln zvok

  Sonyjev radio/CD-sistem DAB, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje štiri vrhunske zvočnike.

  Vedno ohranja vaš sedež ogret

  Ne glede na to, kako mrzlo je zunaj, se lahko v kabini hitro pogrejete
  z ogrevanim voznikovim sedežem.

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je potrebno

  Tourneo Connect ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. To povzroči vklop samodejnih žarometov, kar napravi vožnjo preprostejšo in varnejšo. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež (več o tem spodaj).

  Zunanja ogledala, ki se sama poklopijo in se tako zaščitijo

  Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali
  parkirate na ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter in pomagajo, da se temu izognete. Ker so ogrevana, pa lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.

  Polica, s katero lažje ohranjate urejenost svojega kombija

  Polica za odlaganje nad voznikom in sovoznikom izkoristi sicer neizkoriščen prostor, tako da lahko ohranite kabino urejeno, stvari pa so še vedno na
  dosegu roke.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu
  zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi.

  Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam

  Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealen, najudobnejši vozni položaj.

  Prostor za vse

  Prostorna odprta sredinska konzola pri ročni zavori je zasnovana tako, da imate vse na dosegu roke. Na voljo imate nosilec za kozarce in prostor za prenosni računalnik ali dokumente formata A4 in/ali manjše predmete. Na voljo so tudi povezovalna mesta Aux in USB ter 12 V vtičnice: ena je nameščena na sprednjem delu konzole za voznika in sovoznika, druga pa v zadnjem delu, tako da imajo tudi zadnji potniki možnost priključitve.

  Nastavite idealno temperaturo zase in za svojega sopotnika

  Z dvopodročno elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (DEATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku, sistem pa ju nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

  Panoramska streha za naravno svetlobo

  Enodelno panoramsko strešno okno, ki je za model Titanium del standardne opreme, za model Trend pa je na voljo kot dodatna oprema, preplavi notranjost z naravno svetlobo in ustvari poseben občutek prostornosti. Solarno odbojno strešno steklo vas ščiti pred vročino sonca, električno krmiljene žaluzije pa vam omogočajo, da natančno uravnavate, koliko svetlobe boste spustili v notranjost.

  Zaščita vaših sedežev pred vsakodnevno obrabo

  Če redno prevažate prtljago ali opremo, ima 7-sedežni Grand Tourneo Connect dodaten prostor za večje predmete. Vgrajeno ima pokrivalo tal za zaščito
  zloženih sedežev, kakor tudi pokrivala za naslonjala sedežev v drugi vrsti.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  Odprite in zaprite okna z enim samim dotikom

  Z dotikom gumba lahko v celoti odprete ali zaprete tako voznikovo kot
  sovoznikovo okno ali ju prilagodite ločeno, da v kabino spustite ravno toliko
  zraka, kot želite.

Bookmark & Share