Varčen, močan in zabaven

Ne glede na to, ali imate raje bencinski ali dizelski motor, ročni ali avtomatski menjalnik, Tourneo Connect vam ponuja obilo možnosti. Kateri koli paket motorja in menjalnika izberete, vam bo nudil nezmanjšano zmogljivost in izjemno varčnost: približno 24 % nižjo porabo z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost.

S prefinjenim dizajnom šasije in vzmetenja ter pogonom na sprednji kolesi in električnim servoojačevalnikom krmiljenja boste pozabili, da vozite prostorno potniško vozilo.

 • Moč

  Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor

  1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost razvije s šeststopenjskim ročnim menjalnikom 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini samo 129 g/km. Če želite samodejni menjalnik, 1,6-litrski EcoBoost s 150 KM in 240 Nm navora je opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (ni na voljo s sistemom Auto-Start-Stop).

  Močni in varčni dizelski motorji

  Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med tremi 1,6-litrskimi
  dizelskimi motorji Duratorq TDCi: 75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni
  menjalnik, 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali 115 KM, 270 Nm s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Motorji s 75 in 95 KM so na voljo z izbirnimi paketi za manjšo porabo, ki vključujejo: Auto Start Stop, aktivno mrežo za zajem zraka, sistem za upravljanje akumulatorja in pametno regenerativno polnjenje.

 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

  Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

  Boljša aerodinamičnost za izboljšano porabo

  Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.

  Bolj učinkovit način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

 • Vodljivost

  Odlična vožnja, ki jo imate vedno pod nadzorom.

  Zasnovan za največji nadzor in udobje, vam nudi samozavest tudi pri višjih hitrostih, v vlažnih ali suhih pogojih, z ali brez potnikov. Nadgrajeno vzmetenje
  in stabilizator omogočata izjemno vožnjo, vodljivost in stabilnost.

  Volanski obroč ima prilagodljiv doseg in nagib, tako da boste zlahka našli svoj idealen vozni položaj. In s kompaktnim idealno nameščenim menjalnikom boste prav tako uživali ob odličnem odzivu in povratni informaciji nadzora.

  Preprosta vožnja in kratek obračalni krog

  S 5- ali 6-stopenjskim menjalnikom in visokim razponom navora je
  zagotovljeno potrebno pospeševanje z manj prestavljanja. Z obračalnim krogom le 11,3 m boste z manj stresa zavijali po prometnih ulicah.

Bookmark & Share