Izboljšana vlečna moč in poraba goriva

Nabor novih 2,2-litrskih dizelskih motorjev TDCi s šeststopenjskimi menjalniki zagotavlja visoke ravni moči in navora kot tudi izjemno nizko porabo goriva. Transit skupaj s tehnologijami, kot so pametno regenerativno polnjenje, nadzor pospeševanja in Auto-Start-Stop, zagotavlja nizko porabo goriva in nižje stroške lastništva ter poveča donosnost vaše naložbe. 


 • Moč

  Najnovejši močni in varčni dizelski motorji 

  Transit poganja nabor treh naprednih 2,2-litrskih motorjev TDCi. Ti novi pogonski sklopi preko 6-stopenjskega menjalnika s pogonom na sprednji kolesi zagotavljajo 100, 125 ali 155 KM in do 385 Nm navora za največjo vlečno moč in manj prestavljanja. 

   

  Vrhunski inženiring se odraža v izredno nizki porabi goriva, nizkih izpustih in hitrem učinkovitem ogrevanju tudi v najhladnejših pogojih. Zmogljivost kombija je mogoče še dodatno izpopolniti s Fordovimi tehnologijami ECOnetic. 

 • Varčnost

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja  

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin.  To vam pomaga prihraniti še več goriva
  in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

  Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop  

  Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, lahko ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno
  in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v
  mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčnejše   

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje
  na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

  Nižja poraba goriva, nižji izpusti

  Izberite alternativno prestavo "E" in deležni boste 7-odstotnega povišanja
  razmerja prestav, kar pomeni daljšo vožnjo v posamezni prestavi. Obenem
  boste s tem zagotovili nižjo porabo goriva in nižje izpuste: samo 169 g CO2/KM.

  Nadzor pospeševanja vam omogoča, da vozite varčneje

  Ta inovativni novi sistem nadzoruje stopnjo pospeševanja vašega vozila v
  skladu s tem, ali je vozilo nenatovorjeno ali pa delno natovorjeno. Posledično lahko pričakujete celo do 15 % zmanjšano porabo goriva, odvisno od vašega načina vožnje. Tehnologija lahko poleg drugih prednosti pripomore tudi k zmanjšanju obrabe in preprečevanju manjših okvar na motorju, zavorah in pnevmatikah ter drugih delih.

  Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje   

  Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da
  bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam
  pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.
 • Vodljivost

  Da bo vožnja v sleherni ovinek lahka

  Obračalni krog Transit Furgona L2 znaša samo 11,9 metra (11,4 m za Šasijo z enojno kabino L1). Tudi daljši modeli so lahko vodljivi in jih je preprosto obračati, zlasti z naprednim krmiljenjem.

Bookmark & Share