Pomirjujoče varen in zanesljivo zaščiten

Tehnologije, ki lahko samodejno zavirajo, pomagajo pri klicanju služb za ukrepanje ob nesrečah in odstranijo stres pri speljevanju na klancu. S sistemi, ki vam omogočajo zaklepanje in odklepanje posameznih vrat, je kopiranje ključa skoraj nemogoče, alarm pa lahko sprožijo, tudi ko je akumulator odklopljen.

Transit Connect je opremljen z vrsto prefinjenih tehnologij, ki so vse zasnovane, da naredijo potovanja lažja in varnejša. Ko veliko časa preživite za volanom, je dobro vedeti, da vaš kombi vsak delovni dan pomaga varovati vas, druge udeležence prometa in pešce (pa tudi sebe).


 • Pomoč vozniku

  Obsežen seznam tehnologij za pomoč vozniku lahko olajša življenje, hitro odgovori v malo verjetnem primeru nesreče in tudi aktivno pomaga pri preprečevanju le-teh.

  Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

  Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi
  črpalka za gorivo, lahko tehnologija za vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

  Pomoč za izogibanje trčenjem pri nizkih hitrostih

  Trčenja v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja,se

  dogajajo vse prepogosto. Active City Stop je napredna tehnologija, ki je zasnovana, da vam pomaga, da se jim izognete ali zmanjšate njihov učinek. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, vi pa vozite s hitrostjo pod 30 km/h, bo samodejno začel zavirati. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem Active City Stop osvojil nagrado Euro NCAP Advanced za varnost.*

  * Nagrada je bila podeljena sistemu v avtomobilu Ford Focus.

  Dodaten nadzor med vožnjo navkreber

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

 • Varnost

  Ford je nenehno v ospredju razvijanja inovativnih nagrajenih varnostnih funkcij in tehnologij. Veliko le-teh boste našli vgrajenih v Transitu Connect in vsaka med njimi pomaga skrbeti za vašo varnost, kadarkoli ste za volanom.

  ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

  Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer,
  če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.

  Optimalen oprijem s kar najmanj napora

  Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS)
  preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

  Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru

  Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava elektronski stabilizacijski
  nadzor glede na skupno težo, ki jo prevaža vaš kombi. To vozilu daje nadzor in stabilnost, naj je prazno ali do konca natovorjeno.

  Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah

  Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.

  Uravnavanje vozne linije vaše prikolice

  Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost Transita Connect ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.

  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

  Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.

  Izboljšani sistem zračnih blazin

  Transit Connect je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so tudi
  nameščena napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.

  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

  Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.


  Nikoli ne pozabite pripeti varnostnega pasu

  Opomnik za uporabo voznikovega varnostnega pasu vas opozori, če se kdaj pozabite pripeti, in je del serijske opreme vsakega modela.

  Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok

  Pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže so na voljo na enojnih sovoznikovih
  sedežih v izvedenki Van. In na dveh zunanjih zadnjih sedežih (v 2. vrsti) v izvedenkah Kombi Furgon in Kombi.

 • Zaščita
  Obsežen niz varnostnih ukrepov pomaga varovati vaš tovor in vaš kombi pred tatovi: to je
  ključnega pomena, če ne morete vedno izbirati, kje boste parkirali.

  Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti

  Transit Connect je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. Razlog je to, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.

  Protivlomne ključavnice

  Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.

  Napreden ključ, ki ga ni mogoče kopirati

  Poleg naprednega sistema centralnega zaklepanja je novi zložljivi ključ
  opremljen z oddajnikom z dvema kanaloma. Posledično je praktično nemogoče, da bi tat ta ključ skeniral ali kopiral. Lahko se ponovno polni, je odporen proti posegom in vodoodporen, lahko pa ga uporabljate z razdalje do 30 m od svojega kombija.

  Pregrada, ki je v celoti izdelana iz jekla, tatovom onemogoča vlamljanje

  V malo verjetnem primeru, da bi tatovi vlomili v vašo kabino, jim jeklena
  pregrada po celotni višini in širini prepreči, da bi prišli do vsebine vašega tovornega prostora. Ta učinkoviti varnostni ukrep deluje tudi kot pomembna varnostna lastnost, saj vas ščiti pred tovorom in orodjem, ki ga prevažate v tovornem prostoru.

  To niso navadne ključavnice

  Transit Connect je opremljen s ključavnicami, ki po 45 sekundah samodejno ponovno zaklenejo vrata, če ne odprete nobenih izmed teh (potem ko uporabite daljinec), ob katerih je nemogoče zakleniti sprednja vrata, če so priprta, in ki odklenejo vsa vrata, če se sprožijo zračne blazine.

  Še en prostor za shranjevanje dragocenosti

  Ne puščajte dragocenosti na očem tatovom, ki razbijajo šipe in pograbijo stvari. Varno jih zaklenite v predal pred sovoznikovim sedežem.

  Dve možnosti visokozmogljivih alarmnih naprav

  Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite
  alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dodelani sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršnokoli gibanje v notranjosti vozila.

  Dodaten, neodvisen pomožni alarm

  Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z izbirnim alarmom Thatcham. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Bookmark & Share