Namenski dizajn in tehnologija

Vsaka lastnost in tehnologija v Transitu Connect je oblikovana, da kar najbolj poveča učinkovitost vašega podjetja, ob tem pa vam tudi kar se da olajša življenje.

Ford SYNC vam omogoča, da opravljate in sprejemate klice na mobilnem telefonu, upravljajte svojo glasbo in poslušajte svoja besedilna sporočila, prebrana na glas, z uporabo preprostih glasovnih ukazov. Tipala in nadzorni sistemi nenehno pazijo za vas, nekateri pa se tudi samodejno odzovejo, tako da vam ni treba skrbeti za vklop luči ali brisalcev. Na kratko, ta kombi je izdelan za udobje in praktičnost in narejen tako, da ostanete povezani tudi na poti.


 • Vozna tehnologija

  Vrsta naprednih tehnologij, ki so vgrajene serijsko ali so na voljo kot dodatna oprema, poskrbi, da je vaš delovni dan lažji, produktivnejši in manj stresen. Med njimi jih več tudi varuje tako vas kot vašo dragoceno naložbo: vaš kombi.

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

  Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate
  in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je "dom" v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo: "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko. Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze. Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

  * Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti
  razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro,
  vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.

  Lažja vzvratna vožnja

  Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko
  konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore.

  Luči, ki se sukajo z vami, za boljšo nočno vidljivost

  Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, luč znotraj meglenke (na strani, v katero zavijate) samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost med zavijanjem.

  Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja

  Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vaš kombi ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Poleg tega, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti. Tempomat vam seveda tudi omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja za bolj sproščeno vožnjo na dolgih potovanjih po avtocesti.

 • Udobje in praktičnost

  Z združitvijo pametnega, sodobnega dizajna in tehnologij, ki so namenjene izpolnjevanju vaših potreb, je Transit Connect tako varčno gospodarsko vozilo kot tudi praktična, udobna pisarna na kolesih.

  Vedno ohranja vaš sedež ogret

  Ne glede na to, kako mrzlo je zunaj, se lahko v kabini hitro pogrejete z
  ogrevanim voznikovim sedežem.

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je potrebno

  Transit Connect ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti
  svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete
  v predor.
  To povzroči vklop samodejnih žarometov, kar napravi vožnjo preprostejšo in varnejšo. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež (več o tem spodaj).

  Zunanja ogledala, ki se sama poklopijo in se tako zaščitijo

  Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali
  parkirate na ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter in pomagajo, da se temu izognete. Ker so ogrevana, pa lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.

  Polica, s katero lažje ohranjate urejenost svojega kombija

  Polica za odlaganje nad voznikom in sovoznikom izkoristi sicer neizkoriščen prostor, tako da lahko ohranite kabino urejeno, stvari pa so še vedno na
  dosegu roke.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu
  zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi.

  Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam

  Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealen, najudobnejši vozni položaj.

  Vaš avto: vaša pisarna

  Transit Connect ima vgrajeno mobilno povezljivost, tako da še nikoli ni bilo lažje opravljati posle od koderkoli. Kabina vključuje tri različne vrste sredinskih konzol, ki so vse zasnovane tako, da vam pomagajo ohranjati stvari na dosegu roke. Glede na izbrani model in razporeditev sedežev lahko opredelite tako odprte kot zaprte konzole (zaprta ima naslon za roko), eno ali dve 12-voltni vtičnici, vhod AUX in USB ter držala za kozarce, prostor za prenosnik ali mape A4 in predal za shranjevanje pod sedežem.

  Popoln zvok

  Sonyjev radio/CD-sistem DAB, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje štiri vrhunske zvočnike.

  Nastavite idealno temperaturo zase in za svojega sopotnika

  Z dvopodročno elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (DEATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku, sistem pa ju nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

  Odprite in zaprite okna z enim samim dotikom

  Z dotikom gumba lahko v celoti odprete ali zaprete tako voznikovo kot
  sovoznikovo okno ali ju prilagodite ločeno, da v kabino spustite ravno toliko zraka, kot želite.

Bookmark & Share