Za manj stresen, bolj povezan delovni dan

Transit Custom zaradi svojih naprednih tehnologij naredi vašo dnevno vožnjo manj težavno – še posebno v mestnih območjih. Vaš delovnik pa vam Transit še dodatno poenostavi s kabino, ki deluje kot mobilna pisarna, z veliko pametnimi odlagalnimi prostori in s poklopno mizico, ki je idealna za prenosni računalnik. Tehnologija z glasovnim upravljanjem Ford SYNC vam omogoča prostoročno upravljanje, poleg tega pa boste vedno povezani s svojim avtomobilom (preko mobilnega telefona). Celo voznikov sedež in volan sta povsem prilagodljiva, tako lahko poiščete popoln in najudobnejši položaj za vožnjo.
 • Vozne tehnologije

  Transit Custom je poln voznih tehnologij, ki so zasnovane, da naredijo vožnjo kar se da enostavno.

  Lažja vzvratna vožnja s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji

  Obcestni stebrički, smetnjaki, nizke stene … kamera za vzvratno vožnjo vam vse, kar je za vami, prikaže na zaslonu, vgrajenem v vzvratno ogledalo. Pomaga vam videti stvari, ki jih lahko spregledate, ob tem pa vam tudi pomaga parkirati, in sicer s prikazom virtualnih črt, ki vas vodijo v najmanjši prostor. Za še večjo praktičnost se kamera vključi samodejno, ko prestavite v vzvratno prestavo.Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji je na voljo kot oprema za doplačilo.

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju, ki so na voljo kot oprema za doplačilo, vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska. Ta funkcija vam pomaga parkirati bolj samozavestno.

  Lažje manevriranje ponoči

  Ko morate ponoči izvesti zavoj za več kot 30 stopinj, vam Transit Custom pomaga z novimi statičnimi lučmi za osvetlitev zavoja. Sistem se aktivira pri hitrostih pod 30 km/h, ko je volan obrnjen ali delujejo smerni kazalci. Luč za osvetlitev zavoja, ki se nahaja na vrhu žarometa, se nato samodejno prižge, da osvetli ustrezno stran ceste, kar vam pomaga, da jo jasno vidite. S tem dodatna varnost in preglednost nista več vprašanje.

  Manj utrujajoča, bolj varčna potovanja

  Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vašega Transita ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Prihrani vam gorivo, zmanjša možnost prekoračitve hitrosti in tako kot vsi tempomati vzdržuje hitrost.
 • Udobje in praktičnost

  Vrhunski dizajn, dodelana notranjost in pametna tehnologija skupaj naredijo vaše delovno življenje bolj udobno, bolj priročno in bolj povezano.

  Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija.

  S sistemom za glasovno upravljanje Ford SYNC lahko prostoročno in z uporabo preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov upravljate predvajanje glasbe ter opravljate in sprejemate klice prek mobilnega telefona. Na primer, če preprosto rečete »Pokliči domov«, bo sistem poklical domov (ob predpostavki, da je »Domov« na seznamu stikov v vašem mobilnem telefonu). Sistem bo tudi na glas prebral besedilna sporočila, poslana na vaš mobilnik.*

  SYNC prav tako omogoča predvajanje skladb z USB ključa ali MP3 predvajalnika/iPoda oz. pretočno predvajanje glasbe z vašega mobilnika, za upravljanje pa seveda uporabljate zvočne ukaze. Tako bodo vaše roke ves čas na volanu, oči pa uprte na cesto. Druga pomembna funkcija je Pomoč v sili. Če je vaš mobilni telefon povezan s sistemom SYNC, ga lahko ta tehnologija uporabi za klicanje reševalnih služb, če zazna, da ste imeli nesrečo. Ford SYNC je na voljo v angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

  Udobnejši sprednji sedeži

  Voznikov sedež in volanski obroč sta v celoti prilagodljiva, tako da boste zlahka našli svoj idealen vozni položaj. Vgrajeno je tudi naslonjalo za roke, medtem ko so nastavljiva ledvena opora in ogrevani sprednji sedeži na voljo kot oprema za doplačilo. Sedeži na eni strani zagotavljajo standarde trpežnosti, ki veljajo za komercialna vozila, po drugi strani pa se njihovo udobje lahko kosa z udobjem osebnega avtomobila. Naj se torej s Transitom odpravljate na daljše potovanje ali kratke poti, bo vaš dan udoben, kot bi sedeli v pisarniškem naslanjaču.

  Vse, kar potrebujete za lažje delo na poti

  Voznikova kabina Transita Customa ima obilo lastnosti, ki so v pomoč za vaše nemoteno delo. Če na primer izberete dvodelni sprednji sovoznikov sedež, je srednji sedež opremljen s poklopno mizo, ki je dovolj velika za prenosni računalnik ali podložno mapo. Prav tako boste lahko izkoristili neprekosljiv odlagalni prostor: skrito odlagalno območje pod dvodelnim sprednjim sovoznikovim sedežem, ki nudi 93 litrov prostora; prikrit predelek v armaturni plošči za vaš mobilni telefon ali MP3/iPod (vključno z 12-voltno vtičnico); predalček armature, v katerega lahko obesite mape A4, in seveda številna držala za steklenice in kozarce.

  Toliko zabave, kot želite

  Na voljo je širok nabor najnovejše avtomobilske razvedrilne in informacijske opreme, vključno z vrhuskim paketom DAB radia, CD predvajalnikom, USB vhodom, večfunkcijskim zaslonom, navigacijo, vzvratno kamero, sistemom Ford SYNC in prefinjeno razporeditvijo zvočnikov.

  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju

  Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot oprema za doplačilo.

  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno

  Transit Custom ima tipala, ki zaznajo ugašajočo luč in sprožijo prižig samodejnih žarometov. Žarometi se samodejno prižgejo, tudi ko zapeljete v predor. Samodejni žarometi so na voljo kot oprema za doplačilo.

  Ogrevano vetrobransko steklo Quickclear

  Ob pritisku na gumb vam vgrajeni grelni elementi hitro odstranijo led ali sneg z vetrobranskega stekla, tako vam ni potrebno opravljati neprijetnega dodatnega dela v hladnih dneh. Na voljo kot oprema za doplačilo.

  Fordov sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva Easy Fuel

  Zahvaljujoč temu sistemu, je v vašega Transita praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba za gorivo preprosto ne bo prilegala. In ker je posoda za gorivo brez čepa, ste z umazanimi rokami opravili za vedno.

  Zunanja ogledala, ki se samodejno poklopijo

  Električno poklopni vzvratni ogledali se ob pritisku na gumb zložijo navznoter ter se tako izognejo naključnim poškodbam. Poleg tega sta ogrevani, da boste tudi ob nizkih temperaturah imeli jasen pogled, in opremljena s smerniki.

  Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi oslepili druge.

  Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred seboj, in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.Samodejni vklop dolgih luči je na voljo kot oprema za doplačilo.


  *Na voljo z mobilnimi telefoni, ki podpirajo SYNC. Funkcija besedilnega sporočila ni na voljo za telefone iPhone.

Bookmark & Share