Tehnologije prihodnosti

Sodobni bencinski in dizelski motorji

Uporabljamo napredne tehnologije, ki bodo zmanjšale izpuste CO2 pri čistih bencinskih in dizelskih motorjih. Tako Mondeo z 1,8-litrskim motorjem TDCi danes na primer proizvede 20 % manj CO2 kot ustrezni model leta 1993. Vse to kljub dodatni teži, ki je posledica naprednejših varnostnih funkcij in več opreme, kar pa lahko vpliva na porabo goriva. Nova Fiesta proizvaja še 10 % manj CO2 od že tako impresivne stopnje izpusta pri motorjih Duratorq TDCi.

Jutrišnji čistejši bencinski in dizelski motorji

Vlagamo v prihajajoče dizelske motorje z neposrednim vbrizgom in turbopolnilnikom, ki omogočajo še učinkovitejše in čistejše zgorevanje goriva. Tako bo poraba še manjša brez vpliva na zmogljivost in eleganten slog, zato boste lahko vedno uživali v odlični vožnji z minimalnimi dodatnimi stroški.

Vozila na alternativni pogon

Razvijamo tehnologije za vozila na alternativni pogon (AFV), biogoriva, čiste dizelske motorje in hibridne pogonske pakete. Smo vodilni pri razvoju vozil na vodikov pogon, ki delujejo z motorji z notranjim izgorevanjem vodika, dolgoročno pa tudi z razvojem goriv z vodikovimi celicami, ki obetajo ničelne emisije CO2. Usmerjamo se tudi v razvoj hibridnih tehnologij.
Bookmark & Share