Navdušujoča moč in varčnost

Vrsta motorjev in menjalnikov, ki so na voljo za B-MAXa, vam omogoča, da izberete svojo kombinacijo moči in varčnosti. Med ponudbo izstopajo 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki z najučinkovitejšo porabo v svojem razredu zagotavlja moč 1,6-litrskega izboljšanega dizelskega motorja.

B-MAX je opremljen tudi z več pametnimi funkcijami, ki dodatno povečajo zmogljivost in varčnost njegovih motorjev. Če bi rali vedeli vse o zmogljivosti, gospodarnosti in varčnosti avtomobila, si oglejte razdelek Dejstva in številke.

 • Moč


  B-MAX je na voljo z bogatim naborom naprednih bencinskih in dizelskih motorjev ter različnimi vrstami menjalnikov.

  Novi bencinski motor EcoBoost, vodilen v svojem razredu

  B-MAX je na voljo z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem, ki pri 100 KM ali 120 KM zagotavlja moč 1,6-litrskega motorja. Ob tem pa mu še vedno uspe porabiti 20 % manj goriva kot drugim primerljivim bencinskim motorjem. Pravzaprav so njegova poraba in izpusti CO2 bolj podobni dizelskim. Da bi to dosegli, smo ga temeljito prenovili – krajši čas segrevanja motorja in zmanjšano trenje sta le dve izmed izboljšav. Ob njegovi moči in varčnosti boste uživali tudi v njegovem edinstvenem zvoku in športnem občutku.

  Dizelska motorja, ki v svojem razredu ponujata varčnost brez primere

  Varčen 1,6-litrski TDCi razvije 95 KM in dosega neprimerljivih 4,0 l/100 km ter zniža izpuste CO2 na samo 104 g/km. Kot alternativa je na voljo ekonomični 1,5-litrski TDCi, ki razvije 75 KM in ohranja porabo na nizkih 4,1 l/100 km ter zniža emisije CO2 na zgolj 109 g/km.

  Gospodaren 5-stopenjski ročni menjalnik

  Tako dizelski motorji kot 1,4-litrski bencinski Duratec in 1,0-litrski EcoBoost so na voljo v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom za gladko prestavljanje, ki je pazljivo prilagojen lastnostnim vsakega posameznega motorja.

  Izjemno gladek, varčen samodejni menjalnik

  1,6-litrski bencinski motor TI-VCT je opremljen z menjalnikom PowerShift. Ta šeststopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko združuje udobje samodejnega menjalnika in nadzor, ki ga zagotavlja ročni menjalnik. Naslednjo prestavo izbere že vnaprej, tako da med prestavljanjem ne izgubljate moči motorja. Njegovo izjemno hitro in gladko prestavljanje pa ne zagotavlja le bolj umirjene in prijetne vožnje, temveč v primerjavi z običajnim samodejnim menjalnikom prihrani tudi nekaj goriva in zmanjša izpuste CO2.

   

 • Gospodarnost

  Ob vrsti nadvse varčnih bencinskih in dizelskih motorjev ima B-MAX številne napredne funkcije, ki so zasnovane za izboljšanje porabe.

  S sistemom Start-Stop boste porabili do 10 % manj goriva

  Ko B-MAX stoji na mestu, na primer pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija samodejno ugasne motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so ventilator, žarometi in radio). V trenutku, ko ste pripravljeni na speljevanje, motor ponovno zažene. To je idealna rešitev, če večinoma vozite po mestu, saj sistem lahko porabo goriva zmanjša za 10 % (mestna vožnja) ali za 5 % v kombinirani vožnji.

  Varčnejši način polnjenja akumulatorja

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno in najbolj gospodarno. Tako na primer med zaviranjem ta tehnologija zavorno silo pretvarja v električno energijo in z njo pomaga napolniti akumulator, ko ste na poti. To vam pomaga prihraniti nekaj goriva in zmanjšati izpuste.

  Indikator prestavljanja za varčnejše prestavljanje

  Lučka na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti. Indikator prestavljanja je na voljo z večino motorjev.

  Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford EcoMode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva, vključno s hitrostjo, menjavanjem prestav, reakcijskim časom in celo razmerjem med kratkimi in dolgimi potovanji. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko glede na svoj slog vožnje zmanjšate porabo goriva.

   

Bookmark & Share