Najvišje možne ravni varnosti

Zanesete se lahko na izčrpen paket varnostnih funkcij, ki so zasnovane, da nudijo najvišjo možno raven zaščite za vas in potnike.

Nagrade Advanced za inovativnost in varnost
C-MAX in Grand C-MAX sta opremljena s tehnologijami, ki so v preteklosti bile nagrajene z nagradami Euro NCAP Advanced, kar je najvišja nagrada, ki jo lahko podeli vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Nagrado podelijo samo najnaprednejšim tehnologijam za izogibanje trkom, odziv med trkom in po trku, ki so na voljo v avtomobilu, vštete pa so še tehnologije Active City Stop ter sistem za ohranjanje voznega pasu in sistem za opozarjanje voznika.

*Nagrada je bila prvotno podeljena novemu Fordu Focusu.


Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*

*Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.


Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde
C-MAX in Grand C-MAX sta opremljena z naprednim pametnim zaščitnim sistemom (IPS), ki usklajuje vrsto varnostnih sistemov in tako zagotavlja največjo mero zaščite za vas in potnike. Poleg togega ogrodja potniške kabine, ki absorbira energijo trka in je izdelano iz naprednega visokotrdnega jekla, je tu še cela vrsta zračnih blazin, ki potnike zaščitijo z vseh strani. Volanski drog in stopalke so zasnovani tako, da se v primeru trčenja pogreznejo stran od voznika, kar zmanjša možnost telesnih poškodb, če pride do prometne nesreče.


Zanesljivost v zahtevnejših razmerah
Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku.


Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Izboljšan sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) se medsebojno dopolnjujeta in vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Izboljšana je bila tudi sama namestitev zavor, zaradi česar so te zdaj še bolj odzivne.


Stalna zaščita pred prevrnitvijo
Sistem proti prevračanju (RSC) je zasnovan tako, da pomaga preprečiti tveganje za prevračanja vozila. Sistem lahko zazna, če vaš Motor-Caravan postaja nestabilen, in lahko z nadzorom navora motorja ter zaviranjem posameznega kolesa pomaga popraviti prekrmarjenje ter s tem učinkovito stabilizira vozilo.


Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko
Če začne med vožnjo v kateri od pnevmatik padati tlak, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) na to takoj opozori z opozorilno lučko na armaturni plošči. Tako boste imeli možnost varno ustaviti in odpraviti težavo.

Če se pnevmatike pričnejo prazniti, vas sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah na to opozori.

Električno zaklepanje vrat in oken na strani, kjer sedijo otroci
Ta inovativna funkcija vam s pritiskom na gumb omogoči, da zaščitite svoje najbližje, ki sedijo na zadnjih sedežih. (Standardna oprema na Grand C-MAX-u.)


Sistem za pomoč pri izogibanju trkom
Sistem za pomoč pri izogibanju trkom je aktiven pri vseh hitrostih in zaznava premikajoče se predmete. Če zazna, da lahko pride do trčenja, voznik pa se ne odzove, plošči z merilniki posreduje vizualno in zvočno opozorilo ter prične zavirati s srednjo zavorno silo.


Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec preprečuje, da bi pri takšnem speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin.


Bookmark & Share