Ford Edge

Navdih iz zmogljivosti, usmerjenost v dizajn, osredotočenost na tehnologijo. To je naslednja generacija športnih terencev - Ford Edge.

 • MIREN. UDOBEN. PRAKTIČEN.


  ford

  EuroNCAP je Ford Edge uvrstil med najvarnejše avtomobile ter mu podelil pet zvezdic varnosti!
  V ospredju naših športnih terencev je Ford Edge vrhunec sodobne dodelanosti. Silna zmogljivost, napreden slog in vrhunske tehnologije postavljajo ta avtomobil v ospredje. Z drzno in navdušujočo držo na cesti je to vozilo več kot samo športni terenec, saj predstavlja samozavestno sporočilo o vozniku.

  Raziščite Edge.

  fordPrilagodljivo krmiljenje

  S to izbirno novo tehnologijo je vožnja brez naporov, celo na tesnih mestih. Nenehno spremlja razmere in vaš način vožnje, da optimalno prilagodi krmilno razmerje, tj., koliko obratov volana morate narediti. Pri manjših hitrostih, npr. pri parkiranju, je vozilo zaradi prilagodljivega krmiljenja okretnejše in se lažje obrača, kar zahteva manj napora. Pri večjih hitrostih prilagodljivo krmiljenje izboljša odzivnost krmiljenja, zaradi česar je obračanje lažje z manj krmiljenja. Z manj napora je vožnja prijetnejša. Preverite kako deluje>>


  fordSistem za zmanjševanje hrupa

  Sistem za zmanjševanje hrupa meri moteče zračne valove (kot je hrup motorja) in jih izniči. Loči jih od zvokov, ki jih želite slišati, kot sta glasba in pogovor, in jih tako naredi kristalno čiste. Lahko pa tudi samo sedite in uživate v spokojnosti, medtem ko se osredotočate na cesto pred seboj. Sistem za zmanjševanje hrupa je zasnovan, da utiša kakršen koli neželen zvok v kabini. Mikrofoni zaznavajo in merijo določene zvočne valove. Medtem enota za nadzor hrupa loči med zvoki, ki jih želite slišati, kot sta pogovor ali zvočni sistem, in tistimi, ki jih ne želite slišati. Sistem nato ustvari neslišen »beli šum«, da izniči morebiten neželeni hrup in vam med vožnjo zagotovi resničen občutek spokojnosti.

  fordBrez ključa pomeni brez napora

  Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi vam bilo treba vzeti ključ iz žepa ali ga poiskati v torbi. Ta možnost je tudi idealna rešitev, ko imate polne roke.

  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

  Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za uporabo varnostnih pasov in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

  fordProstoročna prtljažna vrata za odpiranje in zapiranje brez napora

  Ko imate polne roke, pri sebi pa imate obesek za prostoročni ključ, bo popolnoma novi Ford EDGE zaznal vašo bližino, tako da morate z nogo samo zamahniti pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla ali zaprla. Prtljažna vrata lahko upravljate tudi z obeskom za prostoročni ključ ali prek gumbov v avtomobilu. Dviganje lahko prekinete kadar koli in prtljažna vrata se bodo ustavila.

  Ročna zavora v obliki gumba

  Pametna nova elektronska ročna zavora odpravlja tradicionalno ročico. Preko sredinske konzole lahko zdaj varno uporabite ročno zavoro s preprostim stikalom. Ta funkcija omogoči več prostora, pa tudi olajša življenje in zmanjša potrebo po prilagoditvi zavore med servisi.


 • Preprosto parkiranje

  fordParkiranje in speljevanje brez stresa

  Sistem za aktivno pomoč pri parkiranju z uporabo različnih tehnologij več kot le samodejno krmari vozilo v bočne parkirne prostore. Pomoč za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za bočno parkiranje in parkiranje pod pravim kotom poišče ustrezno mesto, ko se peljete mimo. Sistem vas nato samodejno zapelje nanj, medtem ko vi le dodajate plin, menjate prestave in pritiskate zavoro (v skladu z napotki na zaslonu in zvočnimi signali). Preverite kako deluje>>


  fordTipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno

  Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri piska vse intenzivneje.  fordPreprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

  Stebrički, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.

Bookmark & Share