Vaša varnost in zaščita sta najpomembnejši

Fiesta naslednje generacije vključuje številne pametne tehnologije, ki so zasnovane z namenom, da pomagajo zaščititi vas, vaše sopotnike in vozilo v primeru nezgode. Ključne funkcije vključujejo aktivni sistem za samodejno zaviranje v mestu, ščitnike za robove vrat in sistem za glasovno upravljanje SYNC 3 s funkcijo Pomoč v sili. Na voljo je še veliko drugih sistemov, nekateri od njih primarno služijo za pomoč pri preprečevanju nezgod.

fordAvtomobil, ki vam pomaga pri zaviranju

Trčenja v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja, se dogajajo vse prepogosto. Inovativni sistem Active City Stop vozniku pomaga, da se izogne naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri hitrostih do 50 km/h. To počne tako, da nenehno meri razdaljo do vozila pred vami, ko je le-to v dosegu. Če sistem zazna, da je avtomobil pred vami nepričakovano zmanjšal hitrost, bo samodejno začel zavirati.


fordZračne blazine za zaščito iz vseh smeri

Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika sta na voljo tudi stranski zračni blazini za zaščito prsnega koša, ki sta zasnovani tako, da potnika oddaljita od mesta trka. Blazini lahko tudi dvigneta roko potnika ter tako omogočita več prostora med potnikom in premaknjenim delom strukture. Zračne zavese poskrbijo za maksimalno prekritje, nasloni za glavo pa nudijo zaščito pred poškodbami vratu. S pomočjo sprednjih in zadnjih zateznikov varnostnih pasov in omejevalnikov obremenitve, kakor tudi z opozorilniki o pripetju varnostnih pasov, vam Fiesta pomaga postaviti varnost na prvo mesto.

fordVisoka raven zaščite

Možno je vgraditi varovalni sistem Thatcham kategorije 1, ki vključuje perimetrično alarmno zaščito in dvojni sistem zaklepanja. Dvojno zaklepanje vrat onemogoča odklepanje z notranje strani, četudi nekdo poskuša vdreti v vozilo z razbitjem stranskega stekla. Dvojno zaklepanje aktivirate tako, da na daljinskem upravljalniku dvakrat pritisnete gumb za zaklepanje vozila.


ford

Več moči za zaviranje v sili

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.fordNapredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu avtomobilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. To stori tako, da zazna, kako močno ste pritisnili pedal za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.


ford

Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

Ko morate ostro zavirati v sili, se varnostne utripalke samodejno vklopijo, da obvestijo druge voznike. Utripajo tudi zavorne luči, da voznike za vami predhodno opozorijo na potencialno nevarne okoliščine.


ford

Ščiti vas varnost s 5 zvezdicami

Euro NCAP je vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Oceni varnost vsakega novega vozila na osnovi izredno strogih meril. Gre za merilo Fordove zavezanosti varnosti, da smo za Fiesto prejeli najvišjo oceno: pet zvezdic.


ford

Preprečuje neželene udrtine in praske

Na ozkih parkirnih mestih se rado zgodi, da udarimo z vrati ob druge predmete. Če pa boste odprli Fiestina vrata, bo izskočila zaščitna ovira, ki bo zaščitila lak vašega vozila, pa tudi tistih poleg njega.ford

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja vožnjo vaše Fieste. Sistem zazna, kdaj vozilo izgubi oprijem, in samodejno sproži zaviranje posameznih koles, kar vozilu povrne stabilnost. Z uporabo naprednih tipal proti blokiranju koles ob zaviranju in funkcijo za nadzor pogona sistem nadzira obnašanje avtomobila.

Uravnavanje vozne linije vaše prikolice

Nadzor zibanja prikolice zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na kolesih.

Bookmark & Share