Uživajte v zmogljivosti. Odločite se za varčnost.

Zakaj bi morali izbirati med navdušujočo zmogljivostjo in varčno učinkovitostjo? Fiesta nove generacije vam to nudi v kombinaciji. 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki je 5-kratni dobitnik naziva mednarodni motor leta, vam je popolnoma predan. Sistem Auto-Start-Stop vam pomaga varčevati z gorivom vsakič, ko se ustavite pred semaforjem. Prefinjena vozna dinamika in natančna vodljivost pa vam zagotavljata bogato in brezkompromisno vozno izkušnjo.


ford

Več moči. Večja varčnost. Večji užitek.

Revolucionarni 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč 140 KM, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega manjšo porabo in nižje izpuste CO2 v višini le 102 g/km. Vsesplošna korist. Izberete lahko 1,1-litrski bencinski motor, ki razvije živahno moč do 85 KM, medtem ko omejuje izpuste na samo 101 g/km.


ford

Moč dizelskega motorja

Prisegate na dizelski motor? Potem se odločite za 1,5-litrski motor TDCi, ki doseže osupljivo moč 85 KM in zagotavlja varčno porabo do 3,2 l/100 km z izpusti CO2 do le 82* g/km pri 3-vratni izvedenki ter 3,3 l/100 km z izpusti CO2 do le 84* g/km pri 5-vratni karoserijski izvedenki. Če bi želeli še več moči skupaj z varčno porabo, vam ta motor s 120 KM zagotavlja porabo 3,5 l/100 km in emisije do 89 g/km.

* Izključno s 15-palčnimi letnimi pnevmatikami.

ford

Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

Ko se ustavite pred semaforjem ali vaša Fiesta čaka v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor, ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava in sistem Ford SYNC3. Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko oz. na avtomobilu s samodejnim menjalnikom pritisnite plin in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).


fordVarčnost s pritiskom na gumb

Domiselna funkcija nove Fieste je gumb za varčno porabo Eco. Pritisnite gumb, da vklopite sklop sistemov in nastavitev, ki vam pomagajo prihraniti gorivo. Zmanjšajo se na primer lahko stopnja pospeševanja, prosti tek, prav tako tudi delovna hitrost ventilatorja klimatske naprave. Kombinacija vseh teh lastnosti pripomore k večjemu prihranku.


ford

Ročni ali samodejni menjalnik? Vi odločate.

Zasnovali smo nabor sklopov menjalnikov, ki vam pomagajo kar najbolje izkoristiti zmogljivost katerega koli izbranega motorja. Na voljo so en 5-stopenjski in dva 6-stopenjska menjalnika v ročnem načinu ter en 6-stopenjski samodejni menjalnik. Fiesta vam zagotavlja gladko, natančno zmogljivost ob vsaki menjavi prestave.


ford

Boljša aerodinamičnost za manjšo porabo

Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo. Preko daljšega obdobja se prihranek s to tehnologijo močno pozna.fordMotorji, ki izpolnjujejo stroge standarde

Katerikoli motor izberete za svojo Fiesto, bo izpolnjeval emisijske standarde Euro 6. Za bencinske motorje emisijski standard Euro 6 pomeni, da motorji ne smejo proizvajati več kot: 1,0 g/km ogljikovega monoksida, 0,10 g/km ogljikovodika, 0,06 g/km dušikovih oksidov in 0,005 g/km trdnih delcev v zraku.*

* Velja samo za motorje z neposrednim vbrizgom.

Bookmark & Share