Moč in varčnost: lahko imate oboje

Tehnologija motorja igra ključno vlogo v Focusu, saj pomaga znižati stroške vzdrževanja in emisije, pri tem pa zagotavlja neverjetno moč in zmogljivost.

Nabor motorjev v Focusu dodatno vključuje 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost in 1,5-litrski dizelski motor TDCi. Obe motorni različici sta opremljeni s sistemom Start-Stop, varčnost porabe goriva znotraj celotnega nabora motorjev pa je dodatno izboljšana.

Vsi novi motorji so zasnovani tako, da izpolnjujejo stroge evropske emisijske standarde Euro V. Različica močnega 1,0-litrskega motorja EcoBoost tako že zmanjša emisije CO2 na manj kot 100 g/km.

 • Moč

  Focus poganja vrsta naprednih motorjev, ki imajo različne kapacitete in izhodne moči, predstavljajo pa naše najnovejše pridobitve med motorji.

  1.0 EcoBoost

  Različica presenetljivo močnega 1,0-litrskega motorja EcoBoost ponuja emisije pod 100 g/km CO 2. To je prvi nehibridni bencinski družinski
  avto v Evropi, ki mu je to uspelo.


  Brezkompromisna moč in varčnost

  1,5-litrski EcoBoost je nova pridobitev v paleti uspešnih motorjev EcoBoost. Motor je
  bil pametno zmanjšan iz 1,6-litrskega motorja EcoBoost, da omogoči manjše emisije
  in še boljšo porabo, ne da bi ogrozil moč in vodenje. Na voljo je v različicah s 150 KM
  ali 180 KM in 6-stopenjskim ročnim ter samodejnim menjalnikom.

  Popolnoma nova možnost

  1,5-litrski TDCi je nov motor, ki je osnovan na 1,6-litrskem motorju
  TDCi in ponuja enako moč v osnovni različici s 95 KM ter povečano
  moč s 120 KM, pri čemer izboljša porabo goriva in zmanjša emisije.
  Ta motor je trenutno na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

  Dizelska moč z nizkimi emisijami

  2,0-litrski dizelski motor je prav tako nov in je na voljo v različici s 150 KM ter ročnim 6-stopenjskim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom PowerShift. Novi dizelski motor prinaša bistveno zmanjšanje emisij v primerjavi z 2,0-litrskim dizelskim motorjem, katerega je nadomestil.

 • Vodljivost

  Vozna izkušnja v Focusu je izjemna. Z dodatnimi finimi nastavitvami Focus zagotavlja izboljšan oprijem, nadzor in vodenje, bodisi med vožnjo s potovalno hitrostjo, vožnjo v ovinek ali zaviranjem. V kolikor izberete samodejni menjalnik, lahko uživate v hitrosti in nadzoru zgolj s konicami prstov, ki ju ponujata obvolanski menjalni ročici.

  fordMaksimalen nadzor vektorjev navora pri vožnji v ovinek

  Sistem za razporejanje navora uravnava navor motorja med sprednjima kolesoma ter se tako prilagaja vozni površini in razmeram na cesti. Sistem deluje 100-krat na sekundo, kar je 33-krat hitreje od mežika z očmi. To pomeni boljši oprijem in izredno natančno krmiljenje, kar boste odkrili ob pospeševanju v zavojih.  Bolj dodelana vožnja

  Zadnje vzmetenje Control Blade z več vodili zagotavlja gladko vožnjo in nadvse natančno odzivnost, intuitivne povratne informacije o cestišču in tiho vožnjo celo med pospeševanjem.

 • Varčnost

  Porabite manj goriva s sistemom Auto Start-Stop

  Ko se vaš Focus ustavi pri semaforju ali v koloni, lahko sistem Auto Start-Stop samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah.

  Napolnite akumulator varčneje

  Za razliko od običajnih sistemov tehnologija pametnega regenerativnega polnjenja akumulator polni le, kadar je to potrebno, in če je le mogoče, ne medtem ko pritiskate stopalko za plin. To vam pomaga prihraniti še več goriva in ob tem dodatno zmanjšati izpuste.

  Boljša aerodinamičnost za manjšo porabo

  Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.

  Varčnejše prestavljanje

  Osvetljena puščica na plošči z merilniki vam namigne, kdaj morate zamenjati prestavo, da bi porabili kar najmanj goriva. Ta preprost, a učinkovit pripomoček vam pomaga poskrbeti, da boste vedno varčno na poti.

  Pomaga vam voziti varčneje

  Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.

Bookmark & Share