Tehnologija avtomobilske varnosti Galaxyja

Pomirjajoče visoko raven zaščite za vas in vaše sopotnike zagotavlja vrsta pametnih varnostnih funkcij in sistemov.

 • Varnost

  Galaxy je opremljen z vrsto inovativnih varnostnih sistemov: vsak je zasnovan tako, da vam in vašim sopotnikom nudi visoko raven zaščite.

  Sistem, ki pomaga pri zaščiti peščev

  Pomoč pri preprečevanju trkov z zaznavanjem pešcev zaznava vozila in pešce na cesti ali tiste, ki bi lahko prečkali pot vašega vozila, in vas tako opozori na njihovo prisotnost. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Ta nova tehnologija pomaga zmanjšati resnost poškodb pri nezgodah oz. vam pomaga, da se jim izognete, in deluje pri hitrostih do 80 km/h.

  Žarometi, ki izboljšajo vidljivost v ovinkih

  Prilagodljivi žarometi Ford Dynamic LED poskrbijo za natančne in močne svetlobne vzorce, ki se samodejno prilagodijo različnim cestnim in voznim razmeram. Dnevne luči so prav tako vključene, tradicionalne smerne utripalke pa nadomestijo smerniki iz LED-trakov, ki se osvetlijo zaporedno in so zato takoj opazni. Povrhu vsega so na voljo še dolge luči brez bleščanja, ki se samodejno prilagajajo, da ne zaslepijo drugih voznikov, in sledijo cesti, da povečajo vidljivost pri vožnji v ovinke.

  Usklajeni varnostni sistemi se aktivirajo v delčku sekunde

  Napreden pametni zaščitni sistem (IPS) usklajuje vrsto varnostnih funkcij, s čimer skrbi za največjo mero zaščite za vas in vaše sopotnike. Galaxy ima togo ogrodje potniške kabine, ki vpije energijo trka, napredni tehnologiji sedežev in varnostnih pasov pa zmanjšata možnost telesnih poškodb v primeru nesreče.

  Dodatna pomoč pri vzvratni vožnji

  Popolnoma nova tehnologija, ki zazna prihajajoča vozila med vzvratno vožnjo s parkirnega mesta in odda zvočno opozorilo ter vklopi lučko na stranskem ogledalu na strani, s katere se vozilo približuje.

  Več moči za zaviranje v sili

  Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

  Ogledala, ki vidijo, česar vi ne morete

  Sistem za zaznavanje mrtvih kotov (BLIS) vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani. Sistem za zaznavanje mrtvih kotov obsega tudi popolnoma novo tehnologijo, tj. sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu.

  Zanesljivost v zahtevnejših pogojih

  Vozilo je opremljeno z elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), ki združuje vrsto tehnologij, zasnovanih, da omogočijo večji nadzor nad vozilom. Senzorji zaznajo nenadne spremembe v krmiljenju, zaviranju ali obnašanju vozila, ki lahko povzročijo izgubo nadzora, nato pa sistem ESP natančno prilagodi hitrost posameznega kolesa, kar ustali stabilnost vozila in preprečuje zdrsavanje. Funkcije sistema ESP vključujejo pomoč pri speljevanju v klanec, pomoč pri zaviranju v sili in elektronsko predpolnitev tlaka v zavornem krogotoku.

  Napreden sistem zračnih blazin

  Zračna blazina za voznika je optimizirana za zaščito prsnega predela, zračna blazina za kolena pa varuje spodnje okončine. Stranska zračna blazina za medenico in trup na sprednjih sedežih je oblikovana tako, da vas varuje učinkovito, zračne zavese pa nudijo dodatno zaščito v vseh treh vrstah sedežev. Nove stranske zračne blazine za medenico in trup so na voljo tudi za skrajna sedeža v drugi vrsti. Zategovalniki za varnostne pasove in omejevalniki obremenitve, ki so pritrjeni na te sedeže, pomagajo ščititi potnike pri čelnem trčenju, saj jih učinkoviteje upočasnijo. Poleg tega pa so opozorila za varnostne pasove del serijske opreme, tako da boste vselej vedeli, ali so se vsi varno pripeli.

  Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok

  Druga sedežna vrsta je opremljena s pritrdišči ISOFIX za otroške sedeže.

  Ford SYNC s funkcijo Emergency Assistance

  Pomemben del sistema Ford SYNC 2 je pomoč v sili Emergency Assistance*. Ta funkcija, ki vam morda lahko reši življenje, je oblikovana, da vam v vašem jeziku pomaga pri klicu v sili, in lahko službam za ukrepanje ob nesrečah ponudi storitve o lokaciji vašega vozila. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.

  * Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

 • Zaščita

  Pri Galaxyju ste lahko prepričani, da bo obsežen paket varnostnih sistemov pomagal zaščititi vaš avtomobil tudi pred najvztrajnejšimi tatovi.

  Alarmna zaščita

  Alarm Thatcham Category 1 je dovršen sistem, ki se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo, in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.

Bookmark & Share