Vozna tehnologija in izkušnja v Galaxyju

Z inovativnimi tehnologijami, domiselnimi lastnostmi in pametnimi sistemi bo vsako potovanje enostavno in čudovito.

 • Vozna tehnologija

  Zanesljivost v spremenljivih pogojih

  Pametni sistem pogona na vsa kolesa (AWD) zmore določiti, koliko oprijema, ravnotežja v vožnji skozi ovinek in odzivnosti avtomobil potrebuje na mokrem, suhem ali ledenem oziroma spremenljivem terenu. Tehnologija je inteligentna in lahko pogon preusmeri na sprednjo ali zadnjo os, odvisno od pogojev na cesti. Ta sistem z »navorom na zahtevo« zagotavlja odlično vodljivost in še večjo učinkovitost.


  Električni servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo

  Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

  Vidi z obeh strani, kaj se dogaja okrog njega

  Na večfunkcijskem zaslonu je prikazana deljena slika, tako da lahko vidite vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približajo s katere koli strani. Ta nova tehnologija (na voljo kot dodatna oprema) je neprecenljiva, ko skušate zapustiti tesno parkirno mesto ali se vključiti v gost promet na cesti, kjer je pogled nanjo oviran.

  Parkiranje in speljevanje brez stresa

  Z uporabo različnih tehnologij sistem za aktivno pomoč pri parkiranju več kot le krmari vozilo v bočne parkirne prostore. Pomoč za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za pravokotno parkiranje (PPA) zazna prisotnost prostora, ki ustreza vašemu vozilu, nato pa vas zapelje na ustrezno mesto. Sistem za bočno parkiranje (SPA) vas opozori, če je okrog vozila kakršna koli bočna ovira.


  Preprostejša vzvratna vožnja, saj lahko vidite, kaj je za vozilom

  Stebrički, nizki zidovi ... kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vozilom, na večfunkcijskem zaslonu. Sistem se samodejno sproži, ko izberete vzvratno prestavo, navidezne črte pa vam pomagajo parkirati v najtesnejše parkirne prostore.

  Tempomat, ki se samodejno prilagodi

  S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.

  Dodaten nadzor med vožnjo v klanec

  Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

 • Udobje in praktičnost

  Sedeži, ki nudijo dodatno oporo ... in masažo

  Novi ergonomski sedeži Multi-Contour so na voljo za voznika in sovoznika, njihov dizajn pa omogoča popolno nastavljanje. Tako zagotavljajo dodatno oporo, kjer je potrebno, nudijo pa tudi masažo, da boste tudi na daljših vožnjah sproščeni. Sedeži Multi-Contour so na voljo s klimatskim sistemom, tako da si lahko nastavite zares idealno temperaturo.

  Preprosto zlaganje sedežev s pritiskom na gumb

  Inovativni novi sistem EasyFold omogoča zlaganje posameznih sedežev v drugi vrsti le s pritiskom na gumb. Funkcija s pritiskom na gumb EasyFoldin funkcija električnega dvigapomagata pospešiti nalaganje večjih predmetov tako, da spustita ali dvigneta sedeže v 3. vrsti.

  Veliko panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

  Galaxy je na voljo z možnostjo razkošnega dvodelnega panoramskega strešnega okna, ki se odpre z nagibom ali pa zdrsne pod zadnji del strehe, s čimer ustvari občutek sproščenosti in prostornosti. Streha omogoča vstop naravni svetlobi, hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred UV-žarki. Elektronsko krmiljen strešni zastor zakrije ali razkrije strešno okno s pritiskom na gumb.

  Nastavljanje idealne temperature

  Zmogljiv ogrevalni in klimatski sistem (HVAC) skrbi, da vam bo vselej ravno prav toplo oziroma hladno. Dvopodročna klimatska naprava (standardna oprema v serijah Trend in Titanium) omogoča ločeno nastavljanje temperature za voznika in sovoznika. Z dodatno možnostjo HVAC pa lahko celo izberete popolne temperature za potnike v tretji vrsti, s čemer lahko ustrežete tudi tistim v drugi vrsti.


  Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

  Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultratanka vlakna se ogrejejo ter odmrznejo in odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo primrznjene brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

 • Priročnost

  Skrbi, da ne boste prekoračili omejitve hitrosti

  Sistem za samodejno prilagajanje hitrosti (ISA) je zasnovan za večji nadzor nad hitrostjo, tako da se boste lahko bolje osredotočili na cesto. Kamera za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) najprej samodejno zazna trenutno omejitev hitrosti (ko je aktivirana), sistem pa nato vašo najvišjo nastavitev hitrosti prilagodi tej omejitvi.

  Prostoročna vrata prtljažnika za lahkotno odpiranje in zapiranje

  Ko imate polne roke, bo Galaxy zaznal bližino obeska za prostoročni ključ, vi pa morate z nogo samo zamahniti pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se bodo samodejno odprla ali zaprla.

  Brez ključa pomeni brez napora

  Fordov brezključni sistem vam omogoča zaklepanje in odklepanje avtomobila, ne da bi morali vzeti ključ iz žepa ali torbe. Ta možnost je torej idealna rešitev, ko imate polne roke.  Zaženite svoj avtomobil s pritiskom na gumb

  Zdaj ključa ne potrebujete več. Ko pritisnete pedal za sklopko (ali za zavoro pri samodejnem menjalniku), preprosto pritisnite gumb za zagon vozila Ford Power in motor bo zaživel.  Zvok hi-fi

  Zvočni sistem z devetimi zvočniki je del standardne opreme za Ford SYNC 2 in bo v celotnem avtomobilu poskrbel za izjemno jasen zvok. Odločite se lahko tudi za sistem Premium z digitalnim radijskim sprejemnikom (DAB) in 12 zvočniki znamke Sony, ki vam bodo pričarali odlično vzdušje poslušanja.  Ford SYNC 2. Napredna prostoročna tehnologija in zaslon na dotik

  Naslednja generacija Ford SYNC 2 omogoča brezžično povezavo vašega mobilnega telefona in MP3 predvajalnika. Preko preprostih in intuitivnih glasovnih ukazov ali preko 8-palčnega barvnega zaslona na dotik lahko upravljate predvajanje glasbe ter uporabljate telefon, navigacijski sistem in klimatsko napravo.

  Preprosto izgovorite ustrezno besedo

  S sistemom Ford SYNC 2 lahko pokličete številke iz seznama restavracij le z ukazom "Lačen sem" ali pa dostopate do Vodnika Michelin, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo. Brezžična povezava (Wi-Fi) je na voljo preko dostopnih točk, preko USB-modema. Sistem vsebuje Fordovo pomoč v sili, ki v primeru prometne nesreče samodejno opravi klic v sili (glejte našo stran Varnost in zaščita).

  Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva

  Po zaslugi tega sistema je v vaše vozilo praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.


  Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

  Ford MyKey® vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija je zasnovana z namenom, da lahko avtomobil brez vsake skrbi posodite prijatelju ali družinskemu članu, saj lahko programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. »Skrbniški« ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot en ključ vsake vrste.

  Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

  Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in z vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Bookmark & Share