Vozite s povečanim užitkom

Lahek in hiter. Odziven in zanesljiv. KA+ se bistro odzove v vseh voznih pogojih.

Ponudba je neprecenljiva, saj vozilo vsebuje nabor pametnih tehnologij, ki napravijo vsako vožnjo enostavno in zabavno, hkrati pa poskrbijo za vas in vaše potnike. KA+ iz vsake vožnje napravi užitek, ne glede na to, ali gre za mestno ali izvenmestno potovanje.


Popolnoma odziven in učinkovit


KA+ je zasnovan tako, da popelje vas in vaše potnike z zalogo goriva čim dlje. 1,2-litrski bencinski motor Ti-VCT je odziven, hiter in skrben z gorivom. Vsaka kapljica je pomembna.


fordNov motor, ki skrbi za vaše gorivo


KA+ poganja odziven in varčen štirivaljni, 1,2-litrski bencinski motor Ti-VCT. Na voljo je v dveh različicah z močjo ali 85 KM, s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Varčnost pri porabi je osupljiva, izpusti CO2 pa ne presegajo 110 g/km.


fordPrihranite denar, medtem ko prestavljate


KA+ je opremljen z indikatorjem prestavljanja na instrumentni plošči, ki prikazuje najugodnejši trenutek za prestavljanje. To pripomore k nadzorovanju obratov, izboljšuje varčnost in vam pomaga prevoziti čim dlje s čim manjšimi stroški.


fordEnostavno parkiranje v ozkih prostorih

KA+ je dovolj kompaktno in okretno vozilo, da se prebije v še tako ozko parkirno mesto. S pomočjo zadnjih parkirnih tipal lahko parkirate z vso gotovostjo. Tipala zaznajo, ko ste preblizu nekemu predmetu, in prikažejo vizualno opozorilo na sredini konzole, skupaj z zvočnim opozorilom.


Parkiranje brez težav in brez trkov!


Naj postanejo vaša potovanja prijetnejša KA+ se ponaša tako s tempomatom kot omejevalnikom hitrosti. Uporabite volanska stikala tempomata za nastavitev vam najprimernejše hitrosti in KA+ bo ohranjal nastavljeno hitrost, ne da bi vam bilo treba pritiskati na stopalko za plin. Če želite pospešiti ali zmanjšati hitrost, bo pritisk na stopalko za plin ali zavoro preglasil ukaz tempomata. Omejevalnik hitrosti je zlasti uporaben pri vožnji v mestnem jedru, saj vam pomaga ostati znotraj zakonsko predpisanih omejitev in se enostavno prilagaja spremembam v omejitvah hitrosti.


fordEnostavnejše speljevanje v klanec

Pomoč pri speljevanju v klanec se poslužuje zavornega sistema, da vozilu KA+ prepreči polzenje nazaj, ko speljujete v klanec. Ko je vozilo prižgano, KA+ ostane v mirovanju 2 do 3 sekunde po sprostitvi zavore. Tako imate dovolj časa, da stopalo premaknete na stopalko za plin, kar vam pomaga pri lažjem in varnejšem speljevanju v klanec, zlasti ko so zadaj parkirana druga vozila.


Ohranite nadzor v vsakem trenutku

Sistem proti zdrsu pogonskih koles preprečuje zdrs koles (ali prekomerno zdrsavanje) ob vožnji po spolzkih površinah. Sistem proti zdrsu pogonskih koles je posebno učinkovit, ko potrebujete pospešek iz ustavljenega položaja, pri majhni hitrosti ali ko peljete po strmini navzgor. Vožnja je bolj uglajena, kar pripomore k ohranjanju vašega nadzora vozila KA+ na zamrznjenih cestiščih in v obdobju vlažnega vremena.


fordOlajšajte si manevriranje

Električno servo krmiljenje (EPAS) se samodejno prilagaja, kar omogoča lažje in lahkotnejše krmiljenje med parkiranjem ter omogoča trdnejše krmiljenje za večji nadzor med vožnjo po avtocesti. V nasprotju s klasičnim servoojačevalnikom krmiljenja (ki deluje neprekinjeno in porabi več energije ter goriva) deluje sistem EPAS le po potrebi, kar izboljšuje varčnost porabe goriva.


ford

Večja vidljivost podnevi in ponoči

Z domiselnim dizajnom je postal KA+ še vpadljivejši. Ohišje meglenk vsebuje tudi dnevne luči, s katerimi ste opaznejši tako podnevi kot ponoči, v megli ali jasnem vremenu.

Bookmark & Share