Zmogljivost, ki jo boste občudovali, in učinkovitost, ki jo boste cenili

Osupljiva zmogljivost in uglajena odzivnost, ki ju dopolnjujeta izjemno varčna poraba in majhni izpusti: skrbno izdelana Kuga navdušuje na vseh področjih.

 • Motorji

  Več zmogljivosti, več učinkovitosti

  Za pogon Kuge je na voljo 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost s 150 KM ali s 182 KM. Navdušil vas bo z močjo, ki bi jo sicer pričakovali od 1,6-litrskega motorja, kombinirana poraba goriva pa znaša samo 6,2 l/100 km* pri izpustih CO2 143 g/km*. Direktno vbrizgavanje goriva, turbopolnilnik in dvojno neodvisno krmiljenje ventilov poskrbijo za uglajeno, odzivno in navdušujočo zmogljivost.

  *Fordovi testni podatki (različica s 150 KM s sprednjim pogonom in ročnim menjalnikom).

  fordDizelska konjenica

  Imate raje dizelski motor? Izberite 1,5- ali 2,0-litrski TDCi. Oba delujeta z najsodobnejšo tehnologijo, ki ob manjših izpustih zagotavlja še več moči, navora in varčnosti. 1,5-litrski TDCi razvije moč 120 KM, 2,0-litrski TDCi pa je na voljo v različicah s 150 KM in 180 KM.

 • Vodenje

  Poskočno ročno prestavljanje

  6-stopenjski ročni menjalnik zagotavlja visok navor in uglajeno, hitro in natančno prestavljanje. Za optimalno porabo goriva vam simbol na instrumentni plošči svetuje, kdaj je najboljši trenutek za prestavljanje.

  Menjalnik Ford PowerShift za hitro in varčno prestavljanje

  Ta napredni 6-stopenjski menjalnik priročnost samodejnega združuje z nadzorom ročnega menjalnika in vnaprej izbere naslednje prestavno razmerje, da ne izgubljate moči. Rezultat: PowerShift neopazno prestavlja s svetlobno hitrostjo, zato je vožnja nadvse uglajena.

  Obvolanski ročici: tudi s samodejnim menjalnikom lahko uživate v hitrem ročnem prestavljanju

  Obvolanski prestavni ročici, ki sta običajno del opreme najzmogljivejših športnih avtomobilov, sta z novo Kugo na voljo tako s samodejnim menjalnikom kot tudi z menjalnikom PowerShift. Tehnologija iz sveta dirk omogoča hitro in lahkotno prestavljanje, ne da bi morali roko odmakniti z volana, zato lahko pri športni vožnji učinkovito prestavljate tudi pri vožnji skozi ovinke.

 • Varčnost

  Auto-Start-Stop za manjšo porabo goriva

  Ko ustavite pred semaforjem ali čakate v zastoju, lahko ta tehnologija samodejno izklopi motor, ključni elementi, kot so luči, klimatska naprava, radio in Fordov sistem SYNC pa še naprej delujejo. Za speljevanje zadošča pritisk na sklopko ali stopalko za plin pri vozilih s samodejnim menjalnikom, saj sistem v hipu zažene motor. Auto-Start-Stop je še posebej učinkovit v mestih, kjer lahko porabo zmanjša tudi za do 10 % (cikel mestne vožnje).

  Motorji, ki izpolnjujejo stroge zahteve

  Vsi motorji za Kugo delujejo v skladu s strogimi zahtevami okoljskega standarda Euro 6. Za bencinske motorje, skladne s standardom Euro 6, veljajo naslednje omejitve: največ 1,0 g/km ogljikovega monoksida, 0,10 g/km ogljikovodikov, 0,06 g/km dušikovih oksidov in 0,005 g/km delcev.*
  *Velja samo za motorje z direktnim vbrizgavanjem.

Bookmark & Share