Zmogljivost in prefinjenost - novi Mustang ima oboje

Magnetno nadzorovani sistem vzmetenja, nova 12-palčna digitalna merilna in informacijska plošča ter napredne tehnologije za vožnjo, pet izbirnih načinov vožnje in prilagodljiva krmilna hitrost, spreminjajo potovanje v novem Mustang v nepozabno izkušnjo.


Uvedba novega športnega vzmetenja Damping MagneRide ™

fordVisoko zmogljiv izjemen sistem športnega vzmetenja se odziva na cestišče, način vožnje in razmere na cesti in skoraj v hipu prilagodi vzmetenje. Senzorji nadzirajo premikanje karoserije in koles tisočkrat v vsaki sekundi in prilagodijo togost blažilnikov. Ta sistem se lahko hitro odzove v primerih, ko bi vozilo z običajnim sistemom z najnižjimi deli zadelo ob tla, npr. pri počasni vožnji z robnika. Če senzorji zaznajo nevarno bližanje tlom na sprednjem delu vozila, sistem prilagodi blaženje zadnjega dela, da prepreči drsanje po tleh.


12" LCD digitalni zaslon potovalnega računalnika

ford

Prikaz informacij na 12" digitalnem zaslonu potovalnega računalnika je prilagojen izbranemu načinu vožnje (Normal, Sport+, Track, Drag in Wet/Snow). Lahko pa si ga prilagodite tudi po svoje.
Izbirni načini vožnje

ford

S preprostim preklapljanjem stikala lahko spremenite in optimizirate nastavitve svojega Mustanga od Normal do Sport+, Track, Drag in Snow/Wet. Odvisno od izbranega načina lahko spremenite krmilni napor, odziv plina, nadzor prestavne ročice (pri avtomatskem menjalniku) in nastavitve elektronskega nadzora stabilnosti ter osebne nastavitve vožnje. S funkcionalnostjo MyMode lahko shranite svoje najljubše nastavitve, vključno z intenzivnostjo aktivnega ventila avtomobila. In za resnično navdušujočo izkušnjo na progi, nov izpušni sistem optimizira pospešek.


Funkcija Track Apps preceni zmožnosti

ford

Aplikacija Track Apps opravlja številne meritve uspešnosti in jih prikaže, kar vam pomaga kar najbolje izkoristiti vaš novi Ford Mustang. Z aplikacijo Track Apps si lahko ogledate časovnico pospeška, učinkovitost zavor, čas krogov in še veliko več. Vse te informacije vam omogočajo, da optimizirate funkcionalnost Mustanga in s tem izboljšate svojo vozno izkušnjo.Prilagodljivi LED žarometi

ford

Led žarometi z integriranimi dnevnimi LED lučmi v obliki 3 črt dajejo jasno intenzivno svetlobo, ki se samodejno prilagaja na vozne razmere. Za lažjo vožnjo ponoči vključujejo samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi. Ko zaznajo nasproti vozeče vozilo, zasenčijo dolge luči in potem preklopijo nazaj, da vam takoj zagotovijo boljšo vidljivost.Volan, ki se odziva v vsaki situaciji

ford

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri nizki hitrosti sistem olajša krmiljenje in omogoča večjo okretnost. Pri visoki hitrosti, ko je potreben večji nadzor, postane krmiljenje stabilnejše - trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.


Prilagodljiv radarski tempomat za vsako situacijo

ford

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko preprosto izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajeni senzor RADAR pred vami zazna vozilo, bo upočasnil avtomobil, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti.Napreden sistem za ohranjanje vozila v voznem pasu

ford

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja sprednjo kamero za zaznavanje neželenega prehajanja med voznimi pasovi. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s vibracijo volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 70 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.


Sistem Ford SYNC je vedno v pripravljenosti

ford

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je 'Klic v sili'. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS koordinate, tudi če ste nezavestni.

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah in regijah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim
telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Klic v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.


Več stabilnosti pri speljevanju v klanec

ford

Za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Bookmark & Share